Skip links
Services

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου

Building ID
Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας είναι ουσιαστικά ένα ηλεκτρονικός φάκελος, ο οποίος περιέχει όλα τα επικαιροποιημένα τεχνικά και πολεοδομικά στοιχεία του κτιρίου ή της αυτοτελούς και ανεξάρτητης οριζόντιας ιδιοκτησίας μας. Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Ακινήτου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας καταχωρείται στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΤΕΕ και εκεί καταγράφεται και παρακολουθείται η υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και οι τροποποιήσεις, κάθε κτιρίου ή αυτοτελούς ανεξάρτητης οριζόντιας ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια χρήσης τους.

Ο συγκεκριμένος φάκελος και η καταχώρισή του στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΤΕΕ είναι υποχρεωτική για όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με ένα κτίριο ή μία αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία, εξαιρουμένων όμως, όλων των περιπτώσεων εκείνων που σχετίζονται με την εκμίσθωσή του. Η έκδοση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Ακινήτου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας είναι απαραίτητη για όλα τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί ή είναι υπό κατασκευή και έχει εκδοθεί Οικοδομική Άδεια ή έχει γίνει Τακτοποίηση/Νομιμοποίηση Αυθαίρετων . Η συγκεκριμένη πράξη χορηγείται για κτίρια συνολικά, αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, καθώς και αδόμητα γήπεδα (οικόπεδα και αγροτεμάχια).

Για την έκδοση μίας Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Ακινήτου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας απαιτείται η υποβολή μίας πληθώρας εγγράφων και μελετών, ενδεικτικά θα χρειαστεί το Στέλεχος της Οικοδομικής Άδειας, τα σχέδια της Αρχιτεκτονικής Μελέτης, το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), Δηλώσεις Τακτοποίησης Αυθαιρέτων και τα σχέδια που τις συνοδεύουν, τον Πίνακα Χιλιοστών (αν πρόκειται για διαμέρισμα σε πολυκατοικία) κ.ά. Επίσης, απαιτείται και η υποβολή διάφορων δικαιολογητικών εγγράφων, όπως Τίτλοι Ιδιοκτησίας, Κτηματολογικού Φύλλου και Απόσπασμα Κτηματολογικού Διαγράμματος κ.ά.

Η διαδικασία για την Καταχώριση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας και η Έκδοση του Φύλλου Πληρότητας περιλαμβάνει τα εξής ενδεικτικά στάδια:

  • Συλλογή όλων των απαραίτητων εγγράφων και σχεδίων
  • Εισαγωγή των στοιχείων του οικοπέδου
  • Εισαγωγή των στοιχείων του κτιρίου ή της αυτοτελούς και ανεξάρτητης οριζόντιας ιδιοκτησίας
  • Υποβολή όλων των εγγράφων που συλλέχθηκαν
  • Οριστική Καταχώριση της Ιδιοκτησίας
  • Έκδοση του Φύλλου Πληρότητας

Το Φύλλο Πληρότητας έχει ισχύ δύο (2) μηνών. Σε περίπτωση που παρέλθει το διάστημα αυτό είναι δυνατή η επανέκδοσή του ύστερα από επιβεβαίωση ή τροποποίηση των υποβληθέντων στοιχείων, εγγράφων και μελετών.

Το κόστος της Καταχώρισης της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας και της Έκδοσης του Φύλλου Πληρότητας, δεν είναι σταθερό. Κυμαίνεται ανάλογα με την χρήση του ακινήτου και τα τετραγωνικά του χώρου που μας ενδιαφέρει.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ζητήστε μας προσφορά

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας

Explore
Drag